perjantai 2. lokakuuta 2015

Hoitokokeilu

Kolmeviikkoinen suonensisäinen keftriaksonihoitoni on jo loppusuoralla - vielä on kolme sessiota tippapullon kanssa edessä. Hoito on sujunut hyvin ja ilman suurempia ongelmia. Alkuun oli hieman vatsaongelmia (vatsa löysällä), mutta ne tasaantuivat nopeasti, ja sen jälkeen huomasin hiivan tekevän tuloaan, mutta tuo asia korjaantui pian nipistämällä hiilarit ihan minimiin. Nämä olivat siis keftriaksonin sivuvaikutuksia. Lisäksi on ollut sellaista oireilua, joissa saattaa olla kyse herxeistäkin: ensimmäisellä viikolla alkoi lämpöily ja väsymys, ja kun lämpöily rauhoittui, niin alkoi tulla päänsärkyjä, jotka osin sijaitsivat vasemman silmän yläpuolella - siinä, missä särkyjä oli silloinkin, kun näköni alkoi heiketä taudin jyllätessä näköhermossa.

Keftriaksonia menee siis 2g/vrk suonensisäisesti 21 vuorokauden ajan eli hoito tapahtuu suomalaisen hoitosuosituksen mukaisesti. Keftriaksonin rinnalla käytän yksityisen borrelioosilääkärini suosittelmia lisäravinteita ja yrttejä - resveratrolia, andrographista, glutationia, c-vitamiinia, serrapeptaasia, NACia, multimessengeriä, boulardiita, maitohappobakteereja, aveaa (eli kurkumiinia) ja magnesiummalaattia. Koska taudinkuva on kroonistunut, niin hoitoon liitetään keftriaksonin lisäksi myös doksisykliini tablettimuotoisena, tablettilääkitys alkaa heti keftriaksonin päätyttyä. Doksisykliiniä syödään kolmen kuukauden ajan annoksella 2x100 mg/vrk.

Antibioottihoidoista sopiminen ja keskusteleminen on ollut ajoittain aikamoista vääntöä, koska lääkärit ovat keskenään erimielisiä diagnoosistani sekä siitä, miten tulisi hoitaa, jos hoidetaan borrelioosina. Kaksi lääkäriä uskoo kroonisen neuroborrelioosin mahdollisuuteen kliinisen taudinkuvan pohjalta ja suosittelee keftriaksoni+doksisykliini -hoitoa, toiset kaksi pitävät borrelioosia mahdollisena joskin epätodennäköisenä, ja yksi lääkäri ei usko borrelioosiin kohdallani lainkaan, mutta suostuu järjestämään keftriaksonihoidon (muttei doksisykliiniä, koska ei usko pitkiin antibioottihoitoihin borrelioosin kohdalla), koska muut lääkärit sitä suosittelevat. Ei ole mukavaa olla potilaana tällaisessa tilanteessa. Pääasia on kuitenkin se, että tämä hoito tulee nyt kokeiltua ja nähtyä, onko siitä kohdallani apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti