tiistai 4. kesäkuuta 2013

Allekirjoita adressi T3-hoitojen jatkumisen puolesta

Tekisitkö päivän hyvän työn ja lukisit ja allekirjoittaisit tämän tekstin lopusta löytyvän adressin, jos et ole niin jo tehnyt. Siihen ei mene kuin muutama minuutti elämästäsi, mutta se voi pelastaa monen kilpirauhaspotilaan elämän. Jonain päivänä myös sinä itse voit olla tämän hoidon tarpeessa, sillä kilpirauhassairaudet ovat maassamme hyvin yleisiä ja diagnosoimattomia tapauksia epäillään olevan paljon. Masennus, cfs, fibromyalgia, lorvikatarri, luulosairaus ja jokapaikankippeys ovat yleisiä kilpirauhaspotilaille annettuja diagnooseja silloin, kun kilpirauhassairautta ei osata diagnosoida.

Jos Valvira päättää kieltää nämä hoidot, olemme me potilaat pakotettuja hakemaan apua ulkomailta ja tilaamaan lääkkeitä netistä. Tämä ei ole monille taloudellisesti mahdollista ja toisaalta tämä vaarantaa potilasturvallisuuden.

Henkilökohtaisesti en ole enää valmis palaamaan siihen zombiuden olotilaan, jossa jouduin viettämään vuosia, koska edes yliopistosairaalassa ei osattu minua auttaa. Söin raskaita lääkityksiä ja tyroksiinia, joista ei ollut kuin osittaista apua, ja lopulta sairaalassa todettiin, että tuskin oloni tulee näillä hoidoilla kohenemaan ja että kaikki on nyt kokeiltu. Päästin jo irti toivosta parantua - ja onneksi tein niin, koska silloin saatoin lähteä miettimään sitä, mitä voisin itse tehdä, jotta voisin voida mahdollisimman hyvin tässä tilanteessa, sairaudesta huolimatta. Luin ruokavalion tärkeydestä autoimmuuni- ja kilpirauhassairauksien hoidossa ja aloitin ruokavaliokokeilun, jonka myötä tulehdusarvoni normalisoituivat puolessa vuodessa ja vuosia kestänyt kuumeilu rauhoittui - tätä ennen olin syönyt vuosikausia kortisonia ja solunsalpaajia ilman, että tulehdusarvoni tai kuumeiluni siitä juuri hetkahtivat. Samaan aikaan huomasin tyroksiinin nostojen vievän oloni niin huonoksi, että ryhdyin miettimään, josko se on oikea lääkitys minulle ollenkaan. Otin asioista selvää ja tilasin ajan yksityisen puolen lääkärille, koska julkisella puolella ei osattu tässäkään asiassa auttaa (tosin ihana ja parhaansa tekevä sisätautilääkärini kyllä antoi tukensa päätökselleni selvittää muita vaihtoehtoja ja pahoitteli sitä, ettei osaa minua auttaa). Selvisi, että tyroksiini on minulle väärä lääkitys, jonka syöminen pahentaa tilannettani, ja että tarvitsen T3-lääkityksen. Pian T3-hoidon alettua oloni koheni radikaalisti ja se on koko ajan kehittynyt parempaan suuntaan, vaikka hoito on vielä kesken. Oman aktiivisuuteni, vertaisteni ja näiden upeiden lääkäreiden, jotka uskaltavat auttaa kaltaisiani potilaita, vaikka joutuvat uimaan vastavirtaan suhteessa menneisyyteen jämähtäneeseen endokrinologiseen ajatteluun, ansiosta olen saanut takaisin toivoni paranemisesta. Totisesti toivon, että Valviralta löytyy rohkeutta ja viisautta kuunnella myös meitä potilaita ja meitä hoitavia lääkäreitä tässä asiassa sekä olla kieltämättä hoitoja, joiden ansiosta monet ovat saaneet elämänsä sekä toiminta- ja työkykynsä takaisin. Sinä voit auttaa meitä tässä taistelussa allekirjoittamalla alla olevan adressin. Kiitos! ♥


Adressi löytyy täältä:
http://www.adressit.com/vastustamme_valviran_aikeita_puuttua_kilpirauhasongelmien_hoitoon 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti