maanantai 4. kesäkuuta 2012

viikonlopun kokkailuja: hortakeittoa ja paleopiirakkaa

Viikonloppu maalla ja yllättävä energiapiikki parin koomailupäivän jälkeen sattuivat sopivasti yksiin, joten intouduin kokeilemaan keittiössä uusia reseptejä, joissa pääsin hyödyntämään puutarhan antimia. Tulihan väsättyä niin hyvät paleopöperöt, että haluan kirjata ne ylös muistin tueksi ja inspiraatioksi.


Keittojen kokkaaminen ja syöminen on tuttua ja mieluista puuhaa, mutta tämän kalakeiton juttu olivat suoraan maasta noukitut villivihannekset (vuohenputki ja voikukan nuput) sekä tuore lipstikka. Itse kalastetun (miehen kalastaman, siis) hauen sekä porkkanoiden ja purjon kanssa kokoon keitettynä nämä vihreät muodostivat taivaallisen maukkaan sopan. Vuohenputki ja lipstikka toivat keittoon jännän, uudenlaisen säväyksen. Niin hyvää ja puhdasta, todellista hyvän mielen ruokaa!


Jälkiruokaosiossa päätin poistua mukavuusalueeltani ja hieman leipoa. En todellakaan ole mikään leipuri, ja ennen paleoruokavaliotani leivoin tuskin lainkaan, mutta satoa hullun lailla puskevat raparperipensaat synnyttivät pienen paineen yrittää saada synnytettyä jonkinlainen piirakka, johon saisin edes muutaman maukkaan varren hyödynnettyä. Vaan miten leipoa piirakka ilman jauhoja? Aihetta hieman kuukkeloituani apu löytyi Luolalaboratoriosta. Pohjan rakensin Nainan ohjein, tosin käyttäen makeutuksena perussteviaa, ja päällisiksi kasasin tuoretta raparperia kera pakastemansikoiden ja pienen kookosmaitolorauksen. Ei jestas miten hyvää! Tekisi mieli leipoa heti toinen. Ainoa miinus oli pohjan tummuminen (banaanista johtuen?) säilytyksen aikana, eli en ehkä menisi tarjoamaan yön yli säilytettyä piirakkaa vieraille, mutta muuten - aah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti