torstai 14. kesäkuuta 2012

metsäinen lohisoppa


Viikonloppuisten hortakokeilujen pohjalta opin, että lohi rakastaa kuusenkerkkiä ja ketunleipää! Silppusin villivihannekset ja lisäsin lohen ja kasvisten joukkoon, lopuksi mukaan vielä loraus sitruunamehua sekä tuoretta ruohosipulia. Mausteena näiden lisäksi oli vain pieni ripaus puhdistamatonta merisuolaa sekä valkopippuria.

Aivan ihana soppahan siitä syntyi. Ketunleivän hieman hapokas ja suolainen maku yhdessä kuusenkerkän pirteän metsäisen aromin kanssa toivat keittoon jännän säväyksen ja täydensivät lohen makua. Suolaa ja sitruunaa tarvittiin vain hyvin vähän, koska näissä villivihanneksissa on jo itsessään kaivattua suolaisuutta ja kirpsakkuutta.

Niin herkullista tämä oli, että kipaisin saman tien takaisin metsään hakemaan lisää ketunleipiä ja kuusenkerkkiä, jotka sekoitin keskenään, silppusin ja pakastin sopivina annoksina. Sieltä niitä nyyttejä kelpaa kaivella pakastimesta talven kylminä iltoina lohisopan joukkoon metsäistä tuoksua nuuhkien ja mennyttä kesää muistellen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti